Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αρωματικό Κους Κους


Αρωματικό Κους Κους


ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ Κους Κους
  • 400 γρ ζωμός κότας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 
  • 3 κσ δυόσμο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • λίγο ελαιόλαδο ακόμα
  • χυμός απο 1 πορτοκάλι
  • 3 κσ βαλσάμικο ξύδι με μέλι
  • 4 κσ αμύγδαλα λευκά 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω σε κατσαρόλα τον ζωμό και όταν βράσει ρίχνω ρίχνω το κους κους , ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι

Το αποσύρω απο την φωτιά αμέσως , το σκεπάζω και το αφήνω έτσι για 15 λεπτά με 20 λεπτά
Με ένα πιρούνι το ανακατεύω ώστε να σπάσει

Τώρα θα ρίξουμε το αγγούρι σε κυβάκια, το ρόδι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα αμύγδαλα

Ανακατεύω καλά και ρίχνω το χυμό πορτοκάλι, το βαλσάμικο και λίγο ελαιόλαδο

Ανακατεύω καλά και το αφήνω 30 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί 

Ενα υπέροχο συνοδευτικό , γιορτινό, πεντανόστιμο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.