Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αρνάκι Φρικασέ


Αρνάκι Φρικασέ 

ΥΛΙΚΑ
  • 1,5 κιλό αρνί μπούτι χωρίς κόκκαλο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθος
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια, το στεγνώνουμε και το σωτάρουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο

Οταν έχει πάρει ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες κάνοντας 4 - 5 γύρους να σωταριστούν κι αυτά και μετά πασπαλίζουμε με το αλεύρι

Σβήνουμε με κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε νερό ή ζωμό, αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα

Προσθέτουμε το μαρούλι που έχουμε πλύνει και έχουμε κόψει σε κομμάτια με τα χέρια
Ρίχνουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο 
Βράζουμε ακόμα για 20 λεπτά

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας σε ένα μπολ τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού
Ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση ενώ προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος

TIPS Αν μας ενοχλεί η μυρωδιά από το αρνί μπορούμε πρώτα να το ζεματίσουμε σε  νερό,  αδειάζουμε το νερό και μετά ακολουθούμε την συνταγή

Γίνεται επίσης και με κατσίκι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.