Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σπιτική πίτσα & χορτοφαγική πίτσα


Σπιτική πίτσα & χορτοφαγική πίτσα


ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό ή αλεύρι για πίτσα ( αν θέλουμε ζύμη ολικής θα βάλουμε αλεύρι ντίνκελ ή ζέας ή σίκαλης 800 γρ)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 600 γρ νερό
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2  κ.γλ. αλάτι 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • εξτρα αλεύρι για το άνοιγμα 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
  • 400 γρ ντομάτα τριμμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι 
  • μια πρέζα ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  • 300 γρ γκούντα τριμμένο
  • 6 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 2 πράσινες πιπεριές

ΓΕΜΙΣΗ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗΣ
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σάλτσα ντομάτας (που έχουμε ετοιμάσει)
  • 1 κ. γλ. ρίγανης
  • πιπέρι
  • λίγα φύλλα ρόκας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ αλεύρι - ζάχαρη - μαγιά - ελαιόλαδο , ανακατεύω λίγο και ρίχνω το νερό

Αρχίζω να ζυμώνω και σε λίγο ρίχνω το αλάτι ενώ συνεχίζω να ζυμώνω έως να γίνει μια ωραία ζύμη

Βάζω σε καθαρό μπολ λίγο λάδι και το αλείφω 
Τοποθετώ το ζυμάρι μου , σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω 1 1/2 ώρα να φουσκώσει

Για να ετοιμάσω την σάλτσα βάζω απλώς όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάω

Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας την χωρίζω στην μέση

Παίρνω το ένα κομμάτι και το βάζω σε λαδόκολλα που έχω πασπαλίσει με αλεύρι

Το ανοίγω όπως θέλω στρογγυλό ή τετράγωνο και απλώνω ένα μέρος απο την έτοιμη σάλτσα

Ρίχνω πάνω λίγο τυρί τριμμένο μετά βάζω το μπέικον, ξανά πάνω το υπόλοιπο τυρί και τελειώνω με τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 190 με 200 για 12 με 15 λεπτά

Για να ετοιμάσουμε την χορτοφαγική ανοίγω με τον ιδιο τρόπο το άλλο κομμάτι ζύμης που κράτησα , βάζω την υπόλοιπη σάλτσα, κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες, ντοματίνια, ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι και τέλος τις πιπεριές

Ψήνω και αυτή ( ίδια θερμοκρασία και χρόνο) 
Όταν είναι έτοιμη ρίχνω από πάνω φύλλα ρόκας, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι

Υπέροχες σπιτικές πίτσες για κάθε γούστο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.