Εορταστικός κορμός σοκολάτα - κάστανο
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ γάλα
- 500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 500 γρ κρέμα γάλακτος
- 500 γρ κρέμα κάστανο
- 5 μαρον γλασέ
- 70 γρ κράνμπερι
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα και το αποσύρουμε λίγο πριν βράσει
Σε ένα γυάλινο μπολ έχουμε βάλε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ρίχνουμε το καυτό γάλα
Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε πολύ καλά έως να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να μη φαίνεται καθόλου το γάλα
Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί και ρίχνουμε μέσα τα κράνμπερι
Ανακατεύουμε απαλά
Στην σαντιγί τώρα ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα , ανακατεύουμε και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος σε φόρμα που έχουμε καλύψει με μεμβράνη
Απο πάνω βάζουμε κρέμα κάστανο , ρίχνουμε τα μαρον γλασέ, μετά το άλλο 1/3 της κρέμας, ξανά κρέμα κάστανο και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί-σοκολάτα
Το παγώνουμε στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες , μετά ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε την μεμβράνη και στολίζουμε όπως θέλουμε
Ένας υπέροχος Χριστουγεννιάτικος κορμός, εύκολος και απίστευτα νόστιμος!!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.