Ρυζόγαλο κανελάτο της γιαγιάς
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
- 100 γρ ρύζι γλασέ
- 1,200 ml γάλα πλήρες
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 βανίλια
- κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω όλα τα υλικά σε κατσαρόλα ανακατεύω συνεχώς έως να πάρει βράση
Χαμηλώνω στο μισό την φωτιά και το αφήνω να βράζει ανακατεύοντας κατα διαστήματα έως να πήξει ( 25 - 30 λεπτά)
Αφού έχει χυλώσει αποσύρω απο την φωτιά, σερβίρω σε μπολάκια, πασπαλίζω με μπόλικη κανέλα και όταν κρυώσουν τα βάζουμε αν θέλουμε στο ψυγείο
Εύκολο και γρήγορο παραδοσιακό ρυζόγαλο όπως το έκαναν οι γιαγιάδες μας!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.