Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παραδοσιακά τραγανά μελομακάρονα του Βασίλη


Παραδοσιακά τραγανά & πολύ μελωμένα μελομακάρονα του Βασίλη


ΥΛΙΚΑ ( για 50 κομμάτια)
  • 75 ml νερό
  • 210 ml ηλιέλαιο
  • 65 ml χυμός πορτοκάλι
  • 25 ml κονιάκ
  • 20 γρ μέλι
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 γρ αμμωνία
  • 3 γρ κανέλα σκόνη
  • 1 γρ γαρίφαλο σκόνη
  • 465 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 35 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ καρύδι τριμμένο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 325 ml νερό
  • 500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ γλυκόζη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • φλούδα απο 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ μέλι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι γιατί θέλουμε να είναι κρύο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το μέλι

Βράζουμε για 1 με 2 λεπτά , αποσύρουμε και εκτός φωτιάς βάζουμε το μέλι

Για να ετοιμάσουμε την ζύμη βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά υλικά δηλαδή νερό - λάδι - χυμό πορτοκάλι - κονιάκ - μέλι - ξύσμα πορτοκάλι και άχνη 

Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να διαλυθεί η άχνη και να ενσωματωθούν 

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά δηλαδή αλεύρι - σιμιγδάλι - αμμωνία - κανέλα - γαρίφαλο - καρύδι

Ανακατεύω και τα ρίχνω στο μπολ με τα υγρά

Με τα χέρια ζυμώνω απαλά από κάτω προς τα πάνω εως να γίνει μια απαλή ζύμη
Δεν θέλει πολύ ζύμωμα αλλά ελάχιστο !!

Πλάθω παίρνοντας 20 γρ ζύμη το ακουμπάω σε τρίφτη ή με πιρούνι ωστε να κάνει σαν τρυπούλες και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα

Ψήνω στους 180 για 25 λεπτά 

Οταν βγούν όπως είναι καυτά τα βουτάω στο κρύο σιρόπι , μετράω ως το 20, τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα στρώνω σε πιατέλα

σε κάθε στρώση ρίχνω από πάνω μέλι και τριμμένο καρύδι

Τα πιο ωραία μελομακάρονα, τραγανά, μελωμένα , γεμάτα αρώματα και γεύση μοναδική!

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε !!

Σας εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ με υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.