Σουπιές με σπανάκι
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σουπιές
- 70 γρ ελαιόλαδο
- 1 λρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. πελντέ ντομάτας
- 250 ml νερό
- χυμό απο 1 λεμόνι
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 50 ml κρασί
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι να τσιγαριστή και μετά το φρέσκο κρεμμυδάκι
Ρίχνω τις σουπιές αφού τις έχω πλύνει , τις εχω κόψει σε κομμάτια και τις έχω στεγνώσει να σοταριστούν κι αυτές
Σβήνω με κρασί και μετά ρίχνω τον πελντέ , λεμόνι και νερό
Οταν πάρει βράσει σκεπάζω και χαμηλώνω την φωτιά
Βράζω για 25 λεπτά
Μετά προσθέτω το σπανάκι , αλάτι, πιπέρι, άνηθο και δυόσμο
Βράζω ακόμα για άλλα 25 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.