Πανακοτα με σως σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
- 500 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 500 γρ γάλα πλήρες
- 100 γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 15 γρ φύλλα ζελατίνης
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 200 γρ νερό
- 200 γρ ζάχαρη
- 80 γρ κακάο
- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ κονιάκ
Σε ενα κατσαρολάκι βάζω το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί αρκετά
Λίγο πριν βράσει αποσύρουμε απο την φωτιά
Εχουμε βάλει σε μπολ με κρύο νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν΄για 3 με 5 λεπτά
Τις στύβουμε καλά και τις βάζουμε στο κατσαρολάκι με το καυτό γάλα+ζάχαρη
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν
Τώρα προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε πολύ καλά, βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο για πάνω απο 4 ώρες να παγώσει και να σφίξει
Ετοιμάζουμε την σως βάζοντας σε κατσαρολάκι νερό - ζάχαρη - κακάο
Ζεσταίνουμε αρκετά ανακατεύοντας καλά
Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη
Ανακατεύουμε εως να λιώσει εντελώς και τέλος ρίχνουμε το κονιάκ
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Ξεφορμάρουμε την πανακοτα , περιχύνουμε με την σως σοκολάτα και απολαμβάνουμε !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.