Σπαγγέτι με σάλτσα Φλωρίνης
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
- 1 πακέτο 500 γρ σπαγγέτι Νο 5 ( για λάιτ γεύμα βάζουμε ζυμαρικά ολικής)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 350 γρ πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
- 20 ντοματίνια
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 4 κσ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα μπουκοβο
- αλάτι - πιπέρι
- ελάχιστο ηλιέλαιο για τα μακαρόνια
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Πρώτα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά , τα σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο ανακατεύοντας για να μη κολλήσουν
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια κομμένα στα 4
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν 10 λεπτά
Βάζουμε το μουλτι πιπεριές - ζάχαρη - ξύδι - πάπρικα - ελαιόλαδο - μπούκοβο - αλάτι - πιπέρι και τα πολτοποιούμε
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο τηγάνι που σιγοβράζουν κρεμμύδι-σκόρδο-ντοματίνια και βράζουμε όλα μαζί για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τα σπαγγέτι , ρίχνουμε απο πάνω την σάλτσα και απολαμβάνουμε ενα πεντανόστιμο γευμα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.