Ρεβύθια Λεμονοριγανάτα & πλιγούρι σαλάτα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ
- 500 γρ ρεβύθια μουλιασμένα με 1 κ.γλ σόδα απο βραδύς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ.γλ. ρίγανη
- 200 γρ ελαιόλαδο
- χυμό απο 1 μεγάλο λεμόνι
- αλάτι - πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
- 200 γρ πλιγούρι
- 400 γρ βραστό νερό
- αλάτι - πιπέρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 αγγούρι
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- χυμός απο 2 λεμόνια
- 8 κσ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εχουμε αφήσει όλη νύχτα τα ρεβύθια σε νερό με 1 κ.γλ. σόδα
Τα τρίβουμε καλά και τα σουρώνουμε
Τα ξεπλένουμε 2 με 3 φορές σε άφθονο νερό
Βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τα ρεβύθια
Οσο βράζει βγαίνουν στην επιφάνεια φλούδες και με μια τρυπητή κουτάλα τα ξαφρίζουμε
Προσθέτουμε τώρα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δάφνη, ελαιόλαδο και ρίγανη
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά το λιγότερο
Τέλος προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι και είναι έτοιμα για σερβίρισμα !!
Για να φτιάξουμε πλιγούρι σαλάτα βάζουμε σε ενα μπολ το πλιγούρι και βραστό νερό να το σκεπάζει.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε 20 λεπτά τουλάχιστον εως να απορροφήσει το νερό
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε κυβάκια , ρίχνω μέσα και το πλιγούρι αφού είναι έτοιμο, ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι.
Ανακατεύω πολύ καλά , το αφήνω στο ψυγείο για 20 λεπτά να μαριναριστούν όλα μαζί και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.