Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Πρόκειται για μια κλασσική Γαλλική μους σοκολάτας που κερδίζει στην γεύση της  κάθε φανατικό! Απλή και απόλυτα γευστική! 
                                                                 ΥΛΙΚΑ 
320γρ.κουβερτούρα 66% κακάο,τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια και λιώμενη
150γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κρόκοι
3 ασπράδια
60γρ. ζάχαρη
                                                                  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στην φωτιά.Πρίν πάρει βράση,αδειάζουμε πάνω απο την λιωμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε πολυ καλά με μια μαρίζ η μια άλλη σπάτουλα η κουτάλα. Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με σύρμα χειρός και τους αδειάζουμε μεσα στο μείγμα σοκολάτας. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα  σε μαλακή μαρέγκα (προσοχή δεν σφίγγει πολύ η συγκεκριμένη).Ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα σοκολάτας προσθετοντάς της μισή - μισή. Γεμίζουμε χαμηλα ποτηράκια (12 βγάζει περίπου) και αφήνουμε στο ψυγείο  2 ώρες. Γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα σοκολάτας. Είναι τόσο έντονη  η γεύση της σοκολάτας που δεν χρειάζεται τίποτε άλλο απο πάνω, Καλή επιτυχία!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.