Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ



Ένα υπέροχο πιάτο που θα θέλετε να φτιάχνεται όλη την ώρα!!!!

ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)

300γρ.Φιλέτο κοτόπουλο( απο στήθος ή μπούτι) κομμένο σε κομμάτια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
150ml Γάλα καρύδας
1κτγ πάστα κάρυ ή σκόνη
1κτγ Γκαράμ μασάλα(ινδικο καρύκευμα)
Κρασί λευκό
Ζωμός κότας
Αλάτι-Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρω το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο και καρυκεύω.Προσθέτω ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζω να σωτάρω.Στην συνέχεια ρίχνω ψιλοκομμένο σκόρδο,κάρυ,γκαράμ μασάλα και σβήνω με λευκό κρασί.Αφήνω να εξατμισθεί και ρίχνω γάλα καρύδας και λίγο ζωμό κότας ισα να σκεπάσει το κοτόπουλο μας.Ελέγχω αν χρειάζεται αλατοπίπερο και μαγειρεύω για 15 λεπτά.
Σερβίρω με ρύζι πιλάφι.


T.I.P.S: Δεν παραμαγειρεύουμε το κοτόπουλο γιατι θα μας στεγνώσει και δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.Το γάλα καρύδας μαζί με το κοτόπουλο ταιριάζει συνδυαστικά και γίνεται πάρα πολυ ζουμερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.