Όταν λεμε φαλάφελ εννοούμε ενα ρεβυθοκεφτέ,τόσο απλά.Πρόκειται για ένα ανατολίτικο φαγητό,το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό τα τελευταία 2 χρόνια και στην Ελλάδα.Η προέλευσή του είναι αμφιλεγόμενη. Η θεωρία που έχει επικρατήσει λέει ότι κατάγεται από την Αίγυπτο, όπου καταναλώνονταν από κόπτες
και αντικαθιστούσε το κρέας σε περιόδους νηστείας. Καθώς η Αλεξάνδρεια
είχε λιμάνι, πιθανότατα το φαλάφελ «ταξίδεψε» εύκολα προς τη Μέση
Ανατολή, όπου και η φάβα αντικαταστάθηκε από τα ρεβύθια.Την ιδιαίτερη γεύση του και άρωμα του την κερδίζει απο τα μπαχαρικά που περιέχει,όπως το κύμινο,τον κόλιανδρο και το σκόρδο. Παρακάτω θα δείτε και μια συνταγή δοκιμασμένη και πιστεύουμε θα σας ευχαριστήσει.
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
- 4 - 6 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.γ. κόλιαντρο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. αλεύρι ( ή βρώμη )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.