Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φαλάφελ Παντού...η νέα μόδα η κάτι που θα μείνει;;

Όταν λεμε φαλάφελ εννοούμε ενα ρεβυθοκεφτέ,τόσο απλά.Πρόκειται για ένα ανατολίτικο φαγητό,το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό τα τελευταία 2 χρόνια και στην Ελλάδα.Η προέλευσή του είναι αμφιλεγόμενη. Η θεωρία που έχει επικρατήσει λέει ότι κατάγεται από την Αίγυπτο, όπου καταναλώνονταν από κόπτες και αντικαθιστούσε το κρέας σε περιόδους νηστείας. Καθώς η Αλεξάνδρεια είχε λιμάνι, πιθανότατα το φαλάφελ «ταξίδεψε» εύκολα προς τη Μέση Ανατολή, όπου και η φάβα αντικαταστάθηκε από τα ρεβύθια.Την ιδιαίτερη γεύση του και άρωμα του την κερδίζει απο τα μπαχαρικά που περιέχει,όπως το κύμινο,τον κόλιανδρο και το σκόρδο. Παρακάτω θα δείτε και μια συνταγή δοκιμασμένη και πιστεύουμε θα σας ευχαριστήσει.
              
               ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 4 - 6 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιαντρο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. αλεύρι ( ή βρώμη )


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βράζουμε και στεγνώνουμε καλά τα ρεβύθια.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το μαϊντανό που τα προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ.
  • Πλάθουμε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις τα αλευρώνουμε.
  • Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.