Αρχειοθήκη ιστολογίου

Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο


Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο


ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 40 γρ ρύζι γλασέ
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλεύρι για πανάρισμα
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
  • 2 αυγά
  • χυμός απο 1 μεγάλο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ή ζωμό να βράσει 

Σε ένα μπολ βάζουμε κιμά - ρύζι - αυγό - κρεμμύδι - άνηθο - μαϊντανό - δυόσμο - αλάτι - πιπέρι 
Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε μπαλάκια 

Σε ένα ταψάκι βάζουμε αλεύρι και ρίχνουμε τα στρογγυλά γιουβαρλάκια που πλάθουμε
Τα πανάρουμε, τινάζουμε λίγο και τα ρίχνουμε στο νερό/ζωμό που βράζει

Τα βράζουμε για 45  λεπτά

Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο χτυπάμε απλώς σε μπολ τα 2 αυγά, προσθέτουμε το λεμόνι και με μια κουτάλα παίρνουμε ζωμό και ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας με το σύρμα ώστε να ζεσταθεί

Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.