Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 40 γρ ρύζι γλασέ
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλεύρι για πανάρισμα
- αλάτι - πιπέρι
- 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
- 2 αυγά
- χυμός απο 1 μεγάλο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ή ζωμό να βράσει
Σε ένα μπολ βάζουμε κιμά - ρύζι - αυγό - κρεμμύδι - άνηθο - μαϊντανό - δυόσμο - αλάτι - πιπέρι
Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε μπαλάκια
Σε ένα ταψάκι βάζουμε αλεύρι και ρίχνουμε τα στρογγυλά γιουβαρλάκια που πλάθουμε
Τα πανάρουμε, τινάζουμε λίγο και τα ρίχνουμε στο νερό/ζωμό που βράζει
Τα βράζουμε για 45 λεπτά
Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο χτυπάμε απλώς σε μπολ τα 2 αυγά, προσθέτουμε το λεμόνι και με μια κουτάλα παίρνουμε ζωμό και ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας με το σύρμα ώστε να ζεσταθεί
Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.