Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αμυγδαλωτά μπισκότα με βρώμη & στεβια


Αμυγδαλωτά μπισκότα με βρώμη & στεβια



ΥΛΙΚΑ 

  • 2 φλ.τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου ( αμυγδαλόσκονη )
  • 2 φλ.τσαγιού βιολογικό πίτουρο βρώμης
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2  φλ.τσαγιού στεβια κρυσταλλική 1:3 με ερυθριτόλη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. γεμάτη κανέλα Κευλάνης
  • 1/2  κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1/2  φλ.τσ.  λάδι καρύδας λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ.τσ καβουρδισμένα λευκά χοντροκομμένα αμύγδαλα
  • ελάχιστο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου , το πίτουρο βρώμης , στέβια , κανέλα , γαρίφαλο 
μπέικιν , βανίλιες, αλάτι

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το λάδι καρύδας και τα αυγά

Καβουρδίζουμε σε τηγάνι τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και τα ρίχνουμε στην ζύμη

Ζυμώνουμε καλά και στρώνουμε σε πάγκο το ζυμάρι πάνω σε μια λαδόκολλα

Το ανοίγουμε με πλάστη βάζοντας απο πάνω άλλη μια λαδόκολλα και με κουπ σε διάφορα σχέδια κόβουμε τα μπισκότα

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα 
Ψήνουμε σε έτοιμο προθερμασμένο φούρνο 160 αέρα και ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Υπέροχα αμυγδαλωτά μπισκότα κατάλληλα για διαβητικούς και όσους προσέχουν την διατροφή τους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.