Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΜΑΚΑΡΟΝ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΑΚΑΡΟΝ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

150grαμυγδαλοσκονη, 150γρ.αχνη, 60γρ.ασπραδι (2 ασπραδια απο μεγαλο αυγο), 50γρ.νερο 150γρ.ζαχαρη κανονικη, 60γρ.απραδι (απο 2 μεγαλα αυγα) χρώμα κίτρινο προαιρετικά.

Για την γκαναζ

250γρ.χυμο λεμόνι (η χυμο πασιον), 550γρ.σοκολάτα γάλακτος, 100γρ.βουτυρο σε θερμ.δωματίου

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό στους 117οC( παίρνει βρασμό και αρχίζει να κάνει μπουρμπουλήθρες όταν αυτές οι μπουρμπουλήθρες όμως απο μεγάλες αρχίζουν και γίνονται πολλές μικρές τότε είναι περίπου έτοιμο, καλύτερα να έχουμε ενα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).

Χτυπάμε στο μίξερ τα υπόλοιπα 60 γρ. ασπράδι και πριν η μαρέγκα σφίξει, αδειάζουμε σιγά-σιγά σε συνεχή ροή το σιρόπι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 50οC(να κρυώσει δηλαδή η μαρέγκα στο μίξερ,να σφίξει καλά).

Παίρνουμε μία ποσότητα μαρέγκας και την ενσωματώνουμε στο ζυμάρι για το μαλακώσουμε.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Με ένα κορνέ 8-10 mm σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα μικρά στρογγυλά σχήματα μαρέγκας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC στον αέρα για 10-12 λεπτά.

Για την γκαναζ:

Μισολιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι,και σε ενα κατσαρολακι ζεσταίνουμε τον χυμό λεμόνι και το αδειάζουμε στο μείγμα της σοκολάτας και αφού ομογενοποιηθεί καλά και πέσει λιγο η θερμοκρασία κατω του χλιαρού να ειναι τοτε προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια αλλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και με ενα συρμα ανακατεύουμε να λιώσει καλα, αφήνουμε στο ψυγείο περιπου 2 με 3 ωρες να σφίξει.

Αφου ψηθούν και τα μακαρον με την βοήθεια μια σακούλας ζαχαροπλαστικής η με ενα κουταλάκι του γλυκου γεμίζουμε με γκαναζ τα μακαρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.