Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ

Μια υπέροχη συνταγή του Chef +Vasilis Vatolias 

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

  • 300 γρ φέτα
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 3 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ.τσ. γάλα ελαφρύ
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 450 γρ αλεύρι σκληρό
  • 300 γρ αλεύρι ολικής
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού αραβοσιτέλαιο
  • 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
έξτρα λάδι και αλεύρι για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα την ζύμη για τα φύλλα βάζοντας σε ένα μπολ τα 2 άλευρα ανακατεμένα
Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε το αλάτι , το ξύδι και το αραβοσιτέλαιο

Με τα χέρια μας ανακατεύουμε και το ψιχουλιάζουμε

Ρίχνουμε το νεράκι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά εως να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια
( αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή αλεύρι)
Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά

Τώρα θα ετοιμάσουμε την γέμιση βάζοντας την φέτα και το ανθότυρο πολύ ψιλοκομμένα
Προσθέτουμε τα αυγά , το γιαούρτι , γάλα , πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο ( αν θέλετε και λίγο δυόσμο)

Παίρνουμε τώρα το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε στα 4
Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μας , παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και με ψιλή βέργα ανοίγουμε ένα φύλλο

Το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί και απλώνουμε πάνω λίγο λαδάκι
Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι σε φύλλο τοποθετώντας το πάνω από το πρώτο

Αδειάζουμε την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και με την ίδια διαδικασία ανοίγουμε τα υπόλοιπα 2 κομμάτια ζύμης σε φύλλα που θα διαδοχικά και λαδωμένα ανάμεσα θα καλύψουν την πίτα μας

Τελειώνουμε με λίγο λάδι ακόμα από πάνω , χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο ( αέρα στους 180 βαθμούς ή αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 200) έως να πάρει ωραίο χρώμα ( περίπου 25 με 30 λεπτά)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.