Μία αγαπημένη σαλάτα όλων.Πάμε να δούμε τα υλικά μας
ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)
- Μαρούλι ελληνικό 1 τμχ.
- Μαρούλι γαλλικό 1 τμχ
- Ζαμπόν 100 γρ.
- Παρμεζάνα 100 γρ.
- Τυρί ένταμ ή έμμενταλ 100 γρ.
- αυγά βραστά 2 τμχ
- Φιλέτο μοσχαρίσιο 150 γρ.
- Μαγιονέζα
- Κονίακ ή ουίσκι
- Ταμπάσκο
- Κέτσαπ
- Αλάτι-πιπέρι
- Worcester sauce
- Τοματίνια
- Ραπανάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μαρούλια μας και τα στεγνώνουμε.Κόβουμε το κρέας μας σε φέτες ή έχουμε πει στον κρεοπώλη μας ,καρυκεύουμε και σωτάρουμε απο τις 2 πλεύρες.Μόλις σωταριστεί το βάζουμε για 15 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βράζω τα αυγά για 10' και τα κόβω σε φέτες.
Κόβω τα τοματίνια στην μέση και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες.
Κόβω σε λωρίδες το ζαμπόν και το τυρί.
Ανακατεύουμε τα υλικα τις σάλτσας κοκτέιλ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μαρούλια,ζαμπόν,τυρί,και ένα μέρος τις κοκτέιλ μαρινάρουμε και στήνουμε. Προσθέτουμε το κρέας που το έχουμε κόψει σε λωρίδες και τα αύγα μας απο πάνω και την υπόλοιπη κοκτέιλ.Προσθέτουμε και flakes παρμεζάνας.
Τέλος βάζουμε γύρω τα ραπανάκια και τοματίνια.
TIPS: Οι ποσότητα τις σάλτσας γίνεται με το μάτι και δοκιμάζοντας.Μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο νερό αν βγεί πολύ σφικτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.