Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  by Vasilis Vatolias

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ βούτυρο σε κυβάκια ( σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα
ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Λίγο βούτυρο & κακάο για την φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε τηγανάκι το βούτυρο με την σοκολάτα

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη 
Χτυπάμε για 10 λεπτά μεσαία ταχύτητα

Βγάζουμε το μπολ του μιξερ και ρίχνουμε μέσα την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο

Ανακατεύουμε απαλά

Σε ενα μπολ έχουμε βάλει αλεύρι κοσκινισμένο, αλάτι, βανίλια , ξύσμα πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν 

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με τα αυγά + την σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 αέρα

Παίρνουμε μια φόρμα μικρή ( 17 με 20 εκ. ) με βάθος και αποσπώμενο στεφάνι , την βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο

Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε όπως είπαμε στους 170 αέρα για 12 με 15 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)

Το βγάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει

Τώρα θα φτιάξουμε την Γκανάζ 
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί πολύ

Την ρίχνουμε σε μπολ που έχουμε βάλει την ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Αφήνουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε καλά

Ρίχνουμε λίγη γκανάζ στην επιφάνεια του γλυκού μας


Βάζουμε τα μπισκότα ολόκληρα και σπασμένα στο κέντρο και μετά ρίχνουμε απο πάνω όλη την υπόλοιπη γκαναζ

Το απολαμβάνουμε αμέσως ζεστό!!!
Αν θέλουμε να το φάμε αργότερα απλώς το ζεσταίνουμε λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.