Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παστίτσιο της Μαμάς

ΥΛΙΚΑ: Για τον κιμά:μισό kg κιμάς μοσχαρίσιος
                               1 κ.σ ελαιόλαδο
                               1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
                               1 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένη
                               1 κ.σ πελτέ
                               1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
                               1 ξύλο κανέλας
                               3 γαρύφαλλα
                               αλάτι-πιπέρι
                               1 κούπα νερό

        Για μπεσαμέλ:3 κούπες γάλα
                              3 κ.σ αλεύρι
                              1 αυγό
                              1 1/2 κούπα τρ.γραβιέρα
                              1 κ.σ βούτυρο
                               αλάτι-πιπέρι
                               μοσχοκάρυδο

                     1 1/2 Πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο


                              ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω τα μακαρόνια,τα σουρώνω και τα ρίχνω στο ταψί αλάδωτα και προσθέτω 2 κ.σ τρ. γραβιέρα.

Κιμάς: Τσιγαρίζω κρεμμύδι και σκόρδο στο ελαιόλαδο.Προσθέτω τον κιμά και τον καβουρδίζω,προσθέτω αλάτι-πιπέρι.Ρίχνω πελτέ και συνεχίζω το τσιγάρισμα και σβήνω με λευκό κρασί.Τέλος ρίχνω κανέλα,γαρύφαλλο και νερό και βράζω για περίπου 40 λεπτά.

Μπεσαμέλ: Ρίχνω σε κατσαρόλα το γάλα,αλεύρι,αυγό,αλάτι-πιπέρι,μοσχοκάρυδο.Ανακατεύω μέχρι να πήξει με ενα σύρμα.Εκτός φωτιάς προσθέτω το βούτυρο και γραβιέρα.

Συναρμολόγηση:Ρίχνω στον κιμά 2 κ.σ μπεσαμέλ και ανακατεύω και το αδειάζω πάνω στα μακαρόνια.
Τελειώνω με την μπεσαμέλ και ρίχνω τρ. γραβιέρα.
Ψήνω στους 200 μέχρι να πάρει ενα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

TIPS: Μπορούμε να προσθέσουμε τρ.φρυγανιά απο πάνω για πιο τραγανό αποτέλεσμα και κομματάκια βούτυρο


                             
                              
                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.