1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ πελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα
αλάτι-πιπέρι
1 κούπα νερό
Για μπεσαμέλ:3 κούπες γάλα
3 κ.σ αλεύρι
1 αυγό
1 1/2 κούπα τρ.γραβιέρα
1 κ.σ βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 1/2 Πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τα μακαρόνια,τα σουρώνω και τα ρίχνω στο ταψί αλάδωτα και προσθέτω 2 κ.σ τρ. γραβιέρα.
Κιμάς: Τσιγαρίζω κρεμμύδι και σκόρδο στο ελαιόλαδο.Προσθέτω τον κιμά και τον καβουρδίζω,προσθέτω αλάτι-πιπέρι.Ρίχνω πελτέ και συνεχίζω το τσιγάρισμα και σβήνω με λευκό κρασί.Τέλος ρίχνω κανέλα,γαρύφαλλο και νερό και βράζω για περίπου 40 λεπτά.
Μπεσαμέλ: Ρίχνω σε κατσαρόλα το γάλα,αλεύρι,αυγό,αλάτι-πιπέρι,μοσχοκάρυδο.Ανακατεύω μέχρι να πήξει με ενα σύρμα.Εκτός φωτιάς προσθέτω το βούτυρο και γραβιέρα.
Συναρμολόγηση:Ρίχνω στον κιμά 2 κ.σ μπεσαμέλ και ανακατεύω και το αδειάζω πάνω στα μακαρόνια.
Τελειώνω με την μπεσαμέλ και ρίχνω τρ. γραβιέρα.
Ψήνω στους 200 μέχρι να πάρει ενα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
TIPS: Μπορούμε να προσθέσουμε τρ.φρυγανιά απο πάνω για πιο τραγανό αποτέλεσμα και κομματάκια βούτυρο
TIPS: Μπορούμε να προσθέσουμε τρ.φρυγανιά απο πάνω για πιο τραγανό αποτέλεσμα και κομματάκια βούτυρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.